پیس و سبزی، قسمتهایی از گیاهان مختلف که برای مواد معطر، تند و یا بهطور دیگری مطلوب کشت میشوند.
ادویه ها و گیاهان از ریزوم، پیاز، پوست، جوانه گل، کلاله، میوه، ادویه کاری خورشتی دانه و برگ تشکیل شده است.
آنها معمولاً به دسته های ادویه جات ترشی جات، دانه های ادویه و گیاهان تقسیم می شوند.
دانه های ادویه میوه های معطر ریز و دانه های روغنی گیاهان علفی مانند انیسون، زیره، زیره، رازیانه، خشخاش و کنجد هستند.
گیاهان، برگهای معطر تازه یا خشک گیاهانی مانند مرزنجوش، نعناع، پودر کاری رزماری و آویشن هستند.
ادویه جات ترشی جات، دانه های ادویه و گیاهان دارویی به عنوان مکمل برای ایجاد طعم و عطر یا تند به غذاها استفاده می شود.
در مقادیر کمی که برای تهیه غذاهای آشپزی استفاده می شود، ارزش غذایی کمی دارند، اما اشتها را تحریک می کنند، طعم غذا را به غذا اضافه می کنند و طعم را افزایش می دهند.
ادویه جات ترشی جات معمولاً به صورت خشک استفاده می شود، اگرچه برخی از آن ها مانند فلفل چیلی و زنجبیل هم به صورت تازه و هم به صورت خشک استفاده می شود.
برخی از ادویه جات ترشی جات خشک شده به شکل تازه در کشورهای تولید کننده آنها استفاده می شود.
بسیاری از ادویههای بسیار ارزشمند جهان – مانند هل، دارچین، میخک، زنجبیل و فلفل ادویه کاری پلویی محصولات گیاهی معطر یا تند هستند که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت میشوند.
بارزترین استفاده از ادویه ها و گیاهان در دوران بسیار اولیه در پزشکی، در ساختن روغن های مقدس و مواد ضد عفونی کننده و به عنوان داروی مقوی بود.
کاهنان آنها را در عبادت، طلسم و مناسک به کار می گرفتند و شمن ها از آنها به عنوان طلسم برای پودر کاری هندی دفع ارواح شیطانی استفاده می کردند.
از گیاهان معطر برای تمیز کردن و اضافه کردن عطر به خانه استفاده می شد.
- منابع:
- تبلیغات: